Blog Detail

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

19 Mar 14
strikebc
No Comments

Αγαπητά μέλη του Strike BC,

Μετά από τις πάρα πολλές ερωτήσεις που έχουμε δεχτεί τις τελευταίες ημέρες από σας και πολλούς άλλους από τον χώρο του αθλήματος, σας κοινοποιούμε την επιστολή που στείλαμε σήμερα στην Ε.Ο.Μ. με την οποία ζητούμε κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα μας/σας  για την επιλογή της Εθνικής ομάδας Τζούνιορ για το Πανευρωπαϊκό.

Εκ του ΔΣ Strike B.C.

.

.

ακολουθεί η επιστολή:

.

.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΤΡΑΙΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

 

Ο συλλογος μας πάντα ήταν πρωτοπόρος στο θέμα των νέων και επί σειρά ετών προσφέρει με την ακαδημία του και την δουλειά  που γίνεται σε αυτήν , στο Ελληνικό μπόουλινγκ νέους αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα πολλές φoρές αθλητές τού συλλόγου μας (όπως και φέτος) έχουν υπάρξει μέλη των μικρών εθνικών μας ομάδων.

 

Ο συλλογός μας πάντα σέβεται τις αποφάσεις της ΕΟΜ και του ομοσπονδιακού προπονητή της , όμως αυτή τη φορά έχουμε κάποιες απορίες που πρέπει να θέσουμε σε όλους , γιατί πιστεύουμε ότι έχει διαπραχθει μια φανερή αδικία προς έναν αθλητή μας τον Αλέξανδρο Διαμαντή.

 

Ο Αλέξανδρος όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε σκληρά και συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα πέρσι σε ηλικία μόλις 16 ετών ήταν μέλος της πρώτης μας ομάδος που κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο ανδρών. Πέρσι λοιπόν επελέγη στην προεθνική και τελικά αποφασίστηκε να είναι αναπληρωματικός με την δικαιολογία ότι είχε ακόμα μια χρόνια ενώ άλλα παιδιά θεωρητικά ισάξια δεν είχαν άλλη τέτοια ευκαιρία. Τότε ούτε διαμαρτυρηθήκαμε αλλά θεωρήσαμε μεγάλη τιμή για τον αθλητή μας ακόμα και την θέση του πρώτου αναπληρωματικού.

Φέτος ο Αλέξανδρος είναι στην Γ λυκείου και έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις με τo σχολείο  του. Αυτό τον οδήγησε να μειώσει λίγο την ενασχόληση του με το άθλημα , όχι όμως να την σταματήσει. Άλλωστε τα αποτελέσματα του είναι αναρτημένα στην σελίδα της ΕΟΜ.

 

Οι απορίες που θα θέλαμε να λυθούν και περιμένουμε την επίσημη απάντηση της ομοσπονδίας είναι οι έξης:

 

1. Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή ;

 

2. Αν είναι ο προπονητής ο οποίος δεν γνωρίζει καν τα παιδιά αυτά πως την έκανε και με τι κριτήρια? Γιατί και με αριθμητικά κριτήρια να έγινε ο Αλέξανδρος ήταν τρίτος.

Και αφού κατά δική του ομολογία δεν τα ξέρει , ούτε γνωρίζει την πρόοδο τους μια και βρίσκεται εκτός Αθηνών , φρόντισε να ενημερωθεί από τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό προπονητή Κύριο Λ. Μαραγκό ο οποίος πέρσι είχε δουλέψει με αυτά και είχε τουλάχιστον άποψη;

 

3. Αν μετά από αυτά την επιλογή την έκανε το Δ.Σ και την έδωσε στον προπονητή (κάτι τέτοιο πιστεύουμε) ποιος από το Δ.Σ. μέχρι τώρα είχε ασχοληθεί με τα τζούνιορ και είχε άποψη για την λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης;

 

4. Ακομα και αν θεωρήσουμε ότι η επιλογή ήταν αυτή για τους λόγους που βέβαια εμείς δεν γνωρίζουμε , γιατί δεν εκλήθησαν πέντε παιδιά έστω για μια υποτυπώδη προετοιμασία και αφού τους δοθεί ένα πρόγραμμα και αφού ρωτηθούν εάν μπορούν να το ακολουθήσουν , τότε να γινόταν επιλογή ώστε να μην υπάρχουν αδικίες ειδικά στο τρόπο αντιμετώπισης;

 

5. Θεωρουμε πολύ ευαίσθητη αυτήν την κατηγορία και είναι κρίμα με τέτοιου είδους συμπεριφορές να απογοητεύουμε τους νεαρούς αθλητές μας. Και εννοείται ότι δεν καταφερόμαστε κατά της επιλογής κανενός παιδιού που τα θεωρούμε όλα άξια , αλλά στην προχειρότητα με την όποια αυτή έγινε με παντελή έλλειψη γνώσης των παιδιών αλλά και άρνησης  ενημέρωσης από τους πρώην αρμόδιους οι όποιοι  υπήρξαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι.

 

Κλείνοντας , αφού λάβουμε τις αρμόζουσες απαντήσεις στα ερωτήματα μας , και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αδικίας αυτής,  θα θέλαμε να ευχηθούμε στις εθνικές μας ομάδες αγοριών και κοριτσιών καθώς και σε όλα τα μέλη της αποστολής καλή επιτυχία.